Povezani s Savo
Recepti Dogodki

FILE SULCA Z METINO SKORJICO
na grahovi kremi in julienne zelenjavi z lečo




Sestavine za pripravo fileja sulca
1 kg razkoščičenega fileja sulca brez kože
100g panco drobtin
20g mete
1 beljak
Olivno olje
Čili
Sol

Sestavine grahove kreme
1kg zrnatega graha
4dl mleka
4dl vode
0,5kg masla
Muškatni orešček
Čili
Poper
Meta
Čemaž
Sol

Sestavine julienne zelenjave z lečo:
0,3kg korenja
0,2kg kolerabe
0,1kg gomoljne zelene
50g masla
Olivno olje
100g suhe rdeče leče
Muškatni orešček
Sol
Poper


Postopek priprave julienne zelenjave z rdečo lečo:
Rdečo lečo namočimo za 5 ur v hladno vodo. Ko se napihne jo nesoljeno skuhamo in na koncu posolimo. Zelenjavo olupimo in narežemo na enakomerne fine trakove. Za samo pripravo priloge na olivnem olju sotiramo zelenjavo z nekoliko vode. Zelenjavi dodamo še vse začimbe in maslo nato pa vanjo vmešamo kuhano lečo.

Postopek za pripravo grahove kreme:
Vse sestavine razen masla zavremo in kuhamo 10 minut, nato pa zmeljemo in med mletjem dodajamo stopljeno maslo. Ko je zmes gladka jo prepasiramo čez fino cedilo in serviramo, lahko pa jo ohladimo in segrevamo po potrebi.

Postopek priprave fileja sulca:
1/3 panco drobtin zmeljemo skupaj z meto in nato zmešamo s preostalimi panco drobtinami ter malo posolimo. File sulca razkoščičimo in ostranimo kožo nato pa ga v poljubnih koščkih položimo na peki papir, solimo ter naoljimo. Na zgornji strani fileje premažemo z beljakom in posujemo z metinimi drobtinami. Pekač damo v vročo pečico in pečemo pri 1700C 10 minut.