Povezani s Savo
Recepti Dogodki

Povezani s Savo: Kulinarična delavnica na temo priprave sladkovodnih rib



V Gostilni Pečnik smo v ponedeljek, 11. marca 2019, v okviru projekta Povezani s Savo (akronim: PoSava) gostili izobraževalno delavnico na temo priprave sladkovodnih rib.


Delavnico sta kreirala Damjan Wallner, Akval d.o.o., ki je prikazal razvoj kulinarike rečnih rib in Suzana Pavlič, Ribogojstvo Pavlič, ki je predstavila razvoj turističnega produkta iz ribištva in kulinarike.
Drugi del srečanja je zajemal praktično kulinarično delavnico priprave toplo pripravljenih jedi iz rečnih rib, kot so krap, postrv in sulec.
Delavnica je zajemala tako praktični prikaz priprave jedi kot tudi okušanje pripravljenih ribjih jedi.
Delavnice se je udeležilo 9 kuharjev iz Posavja.

Nosilec projekta Povezani s Savjo je Ribiška družina Brestanica – Krško je skupaj z regijskimi partnerji Ribiško družino Sevnica, Gostilno Pečnik, Občino Krško in Centrom za podjetništvo in turizem Krško.
Vir: Center za podjetništvo in turizem Krško