Povezani s Savo
Recepti Dogodki

Povezani s Savo: Kulinarična delavnica v Gostilni Pečnik



Dne 21. 5. 2019 je v Gostilni Pečnik potekalo izobraževanje za osebje gostilne, ki ga je vodil Anton Pečnik.


V prvem delu delavnice smo se naučili delati sushi po domačem japonskem receptu, le da smo modificirali klasično ribo za sushi in jo nadomestili s filejem dimljene postrvi. Prvi del smo zaključili z izdelavo predjedi tramazina z dimljeno postrvjo, ki se izvrstno podaa kot predjed k ribjem kosilu.


V drugem delu pa smo podrobneje spoznali keramični žar Kamado Joe Classic, in se ga naučili uporabljati. Na žaru smo tako spekli postrv, file postrvi s timijanom, krapje kotlete in file krapa. Po končani delavnici je sledila degustacija vseh jedi, ki smo jih pripravili.

Nosilec projekta Povezani s Savjo je Ribiška družina Brestanica – Krško skupaj z regijskimi partnerji Ribiško družino Sevnica, Gostilno Pečnik, Občino Krško in Centrom za podjetništvo in turizem Krško.