Povezani s Savo
Recepti Dogodki

Povezani s Savo: Kulinarični dogodek na temo rečnih rib 4.7.2020V sklopu projekta PoSava se je v soboto 4. 7. 2020 , na tržnici Videm odvijal kulinarični dogodek na temo rečnih rib.


Na dogodku sta sodelovali posavski ribogojnici sladkovodnih rib Akval d.o.o. in Ribogojstvo Colarič, Kraparska sekcija Ribiške družine Brestanica-Krško in Ribiškadružina Kostanjevica na KRki, Potapljaško društvo Vidra Krško, Gostilna Pečnik, Društvo kmetic Krško, Društvo vinogradnikov Sremič, Pivovarna APE ter številni drugi ponudniki.


Na dogodku sta sodelovala tudi Gostilna Pečnik s kuharjem Tončijem Pečnikom in kuharjem Damjanom Wallnerjem iz podjetja Akval d.o.o., ki sta predstavila svoje ribje kreacije na krožnikih

Okusili ste lahko pate dimljene postrvi v maslenih tulcih s sirom;testeninsko solato z zelejnavo in dimljeno postrvjo;raviol poljnjen s postrvjo, sušenim paradižnikom in mladim sirom ter špinačno kremo in ajdovo pokovko; ocvrt file koruzne postrvi s bučnim semeni na ješprenovi solati z zelenjavo


Operacija PoSava je financirana iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo (ESPR). Organ upravljanja za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020 je Ministrstvo za kmetijstvo. gozdarstvo in prehrano. Nosilec projekta Povezani s Savo je Ribiška družina Brestanica-Krško, ki je skupaj s regijskimi partnerji Ribiško družino SEvnica, Gostilno Pečnik, Občino Krško in Centrom za podjetništvo in turizem Krško.